Höga hastigheter i trafiken är farligt. Men i affärssammanhang, en framgångsfaktor.

Molntjänster, AI, BitCoin, IoT och allt vad det heter är exempel på bredband för ditt företag som kastar skugga över höghastighetsinternet, så nu är det dags att se över företagets internettjänst.

Speciellt i takt med den snabba tekniska utvecklingen.

Låt mig förklara vilken skillnad bredband via fiber för företag kan göra för dig.

Fiber för företag minskar strul

Strul medför verkliga kostnader.

Fackförbundet Unionen har sedan 2009 genomfört en studie de kallar för ”Tjänstemännens IT-miljö”. Det visar sig att IT-strul leder till en arbetstidsförlust i genomsnitt på 47 minuter per dag.

Förutom att IT-strul är irriterande påverkar det produktiviteten. Enligt studien är kostnaden för detta 44,1 miljarder kronor.

Eftersom datorer använder internet och många affärssystem är molnbaserade så är en tillförlitlig internetanslutning inget att ta lätt på när det handlar om bredband för företag.

Det är affärskritiskt.

Som ett tillägg till IT-strul kan många arbetstimmar gå förlorade med långsamt internet. Låt oss säga att du spenderar fyra timmar om dagen på att använda internet och att 5% av den tiden förloras på grund av en trög anslutning.

Det är ungefär 15 minuter om dagen. Med en tidshorisont på ett år är det mer än 50 timmar.

Som du märker är en tillförlitlig och snabb internetanslutning en absolut nödvändighet gällande bredband för företag.

Om vi adderar tiden för IT-strul och trögt internet och räknar på normalt antal arbetsdagar per år, närmar vi oss 6 veckors förlorad arbetstid!

Är det hållbart?

Ett framtidssäkert bredband för ditt företag

Idag är kanske den internethastighet du har tillräcklig, men dina behov kommer sannolikt att förändras och det snabbt.

Den tekniska utvecklingen håller ett högt tempo och tjänster på nätet kräver mer och mer.

Fiberoptik bygger på ljus som för tillfället är det snabbaste vi känner till. Så ja, fiber för ditt företag är den mest framtidssäkra tekniken. Till skillnad mot kopparanslutning får du en egen dedikerad förbindelse med fiber.

Du blir alltså inte påverkad av vad andra hyresgäster gör i din fastighet. Den bandbredd du blir lovad är din och bara din.

Även om det är vanligt att många fiberanslutningar kommer med 100 Mbit/s har fiberkabeln nästintill obegränsad kapacitet.

Som ett exempel levererar vi på Telekompaniet en lägsta hastighet på 1000 Mbit/s och kan leverera upp till 40 000 Mbit/s.

En annan fördel med fiber för ditt företag är att det kommer med full duplex. Det innebär att ned- och uppladdning har en dedikerad kanal.

Detta är en viktig detalj.

Det mesta som vi delar med varandra på internet kräver att vi både skickar och tar emot information. Därför behöver du lika höga hastigheter i båda riktningarna.

Bredband via fiber är en hållbar och framtidssäker lösning för ditt företag.

Streama på jobbet med bredband för företag

Om buffrings- och laddningsikonen på skärmen hemsöker dina drömmar behöver du snabbare internet.

Skämt åsido, nuförtiden har vi fler enheter på arbetsplatsen som streamar tjänster och använder internet i bakgrunden.

Medan du jobbar med din dator uppdateras din smartphone. Medan du skriver i ett Word-dokument strömmar du musik. När du ska ta din 15-minuters bensträckare tittar du på en högupplöst video på Youtube.

Du kanske inte känner igen dig själv, men många jobbar så här på kontor och slukar bandbredd helt oskyldigt.

Sanningen är att de saker som de flesta av oss älskar att göra med våra telefoner är också den sak som kräver mest.

Strömma musik och video.

Smartphones och streamingtjänster är som gjorda för varandra.

Även om det inte är jobbrelaterat görs detta oftast på företagets WiFi, eftersom att ingen har ett surfpaket som räcker till för den användningen.

Finns ingen att skylla på, det är bara verkligheten som säger att det är dags att uppgradera internet.

Videokonferens genom fiber för företag

Varje företag letar efter sätt att förbättras. Att minska restid och resekostnader är ett modernt, miljövänligt och effektivt sätt att göra det på.

Inte undra på att videokonferenser blivit så populärt hos företag.

Men eftersom video kräver mer bandbredd än text, behöver du säkerställa att du har tillräckligt med bandbredd.

Dåliga och irriterande videomöten är ett resultat av långsamt internet.

Tyvärr händer det att jag ibland sitter i videomöten med folk som har långsamt internet. Det är ingen bra upplevelse. Det hackar. Folk kopplas ner. Och du får ständigt upprepa dig själv.

Minst sagt en dålig upplevelse.

Med en internetanslutning på 1000 megabit per sekund behöver du inte oroa dig för att bandbredden inte räcker till och när du har möten med kunder kan du vara säker på att du har ett möte med bra kvalité.   

Du hörs. Du syns. Du blir förstådd.

VoIP - så funkar modern telefoni

Telefonilösningar som drivs av en internetanslutning dominerar efter att Telia avvecklade ISDN Duo-nätet december 2014.

IP-telefoni kallas det i folkmun, rent tekniskt VoIP (Voice over Internet Protocol).

Varje telefonsamtal med VoIP tar ungefär 100 kbit/s (en tiondel av 1 Mbit/s) både upp och ner.

Om ditt företag bara har en handfull anställda och förutsatt att du har bandbredd över till telefonsamtal kommer det troligtvis inte att vara ett problem.

Men om du har 10, 15 eller 30 anställda slår du lätt i taket.

Detta är ett återkommande problem vi ser. Slår du i taket kan du inte ringa eller ta emot samtal och utan tillräckligt med bandbredd kommer samtalskvalitén att påverkas negativt.

VoIP funkar utmärkt med en bra internetanslutning och rätt konfigurerad brandvägg, men utan det kommer du att uppleva ett ”burkigt” ljud och ännu värre, samtal som kopplas ner.

Den lägsta rekommenderade bandbredden vi föreslår för optimal prestanda har att göra med hur många samtidiga samtal du vanligtvis behöver och hur många som ska kunna stå i kö.

Men det är inte så lätt att bara utgå från den saken.

Om din uppladdningshastighet är 10 Mbit/s kan du teoretiskt hantera upp till 100 VoIP-samtal samtidigt. Men det faktiska numret är närmare ett (1) samtal med tanke på allt annat som rör sig på nätverket nuförtiden.

Visserligen kan detta lösas tekniskt genom att låsa en del av bandbredden till bara telefoni. Men det är inte alltid ett hållbart alternativ.

Så för att säkerställa att du kan göra allt du vill och behöver göra på nätverket är 10 Mbit/s för lite med dagens mått, 100 Mbit/s är ett lågvattenmärke och 1000 Mbit/s den nya standarden.

Dags att uppgradera?

Sammanfattning

För att hålla en jämn takt med den snabba tekniska utvecklingen behöver du se till att din internettjänst är redo för framtiden och att hastigheten inte begränsar dig eller strular.

Återigen, fiber för företag är framtidssäkert och framtiden kan bara bli bättre.

På Telekompaniet levererar vi bara supersnabbt bredband via fiber för företag.

Vårt smala fokus gör att vi kan erbjuda fantastiska möjligheter till företag till en prislapp som är betydligt lägre än vad du förväntar dig.

New Call-to-action