Vi bygger fibernät för företag i Stockholm. Det viktigaste för oss är fiber med hög kvalité och stabilitet. För att uppnå detta så är bandbredd viktigt. 

Vi tycker det är svårt att förklara varför vårt fiber har högre kvalité och stabilitet än andra. De flesta företag tittar främst på hastighet och pris. Och alla fiber, oavsett operatör, håller hög hastighet.

Ett sett för oss att visa styrka blir då att komma bort från 100 mbit fiber och satsar på överkapacitet med minst 1000Mbit.

Vi vill inte ha in många användare i vårt nät,  privatpersoner tillhör inte vår kundkategori.

Teknisk mumbo jumbo som gör oss till fibermästare

Telekompaniet är först i Stockholm med att byta ut spanning tree mot TRILL. Vi är också först i Stockholm med ett 100 Gbit nät. Inte för att hastigheten i sig behövs, utan för att det är det som ger er kvalité och stabilitet.

Vårt nät är byggt för företag med höga krav. Höga krav på stabilitet och bandbredd. En typisk kund för oss är de som jobbar med film och teve. Detta är ett bra bevis att överkapacitet aldrig är fel.

Fiber utan startavgift, få 3 fiber till priset av ett.

  • fiber mot internet
  • fiber mot dina servrar i vår serverhall
  • fiber mot Stockholm Intranet
  • Framdragning av fiber i er fastighet till avlämning i er lokal

Billigast fiber för företag i Stockholm kostar strax under 2000 kr/mån. Och för samma summa får ni snabbast internet i Stockholm.

Virtuell fiber innebär att ni kan ha direktlänkar till andra platser utan att gå via internet. Ex. satellitkontor eller virtuella servrar i vår serverhall.

Och 10.000 Mbit/s är alltså 10 Gbit/s och 1.000 Mbit/s är en Gbit/s. 

Varför välja fiber framför andra internettekniker?

Olika typer av internet

 

Parabol hämtar internet från satelliter i rymden och når därför också avlägsna platser men med låga hastigheter, hög fördröjning och paketförluster.

Fiber är riktigt vackert på många sätt. Signalerna färdas i en mycket tunn glastråd i from av ljus som tänds och släcks. Den teoretiska hastigheten är en bit över en Pbps och genom att använda olika färger på ljuset kan ex. 24 olika företag ha ett "eget" nät utan att påverkas av de andra på samma fibertråd. Fiber (glas) klarar därmed en brand men går av om det böjs för skarpt. På grund av dessa unika egenskaper utklassar fiber alla andra tekniker i både hastighet, kvalitet, stabilitet och fördröjning. Paket färdas lätt tio varv runt Stockholm under 1ms utan varken paketförluster eller jitter.

Mobilt bredband finns som 3G, 4G, 5G och gamla NMT nätet på 450 Mhz vilket innebär att du kan få upp till 8 Mbps på avlägsna platser i skogen eller till havs men har svårt att få täckning i storstaden mellan två höga hus. 3G är egentligen bara bra där du inte har 4G täckning. 4G klarar upp till 100 mbps. Mobila bredband används på avlägsna orter där säkerheten inte vart det avgörande, kanske bara för det är det enda alternativet att nå internet. Vi sätter stora förhoppningar till 5G, men alla specialister är rätt överens om att de inte kommer ersätta fiber men fungerar som en bra backup till fiberförbindelser i miljöer med stränga säkerhetskrav.

 

Vinnaren av snabbast internet för företag är.....

Fiber. Kan ni få fiber så är det alltid överlägset ur alla avseenden. Kan ni inte få fiber får ni utgå lite mer för vilka förutsättningar som stämmer in på er (ex. avlägsen plats) och vad ni använder internet till och välja den minst sämsta av de andra alternativen.