Telefonen är något som förknippas med gammalt och många hotell i Sverige funderar på om det kanske är dags att ta bort den gamla trotjänaren. De flesta mynnar dock ut i att den ska stå kvar. Då kommer nästa fråga. Ha kvar den gamla eller uppgradera till något som är mer passande till hotellets nuvarande eller framtida image?

Vi ska försöka bidra med vilka olika vägar som finns att gå och hoppas att någon av dem känns rätt för dig.

Ett tråkigt kapitel som påverkar dina möjliga val är anslutningsmöjligheterna. De flesta hotell har fortfarande ett analogt nät draget till varje rum för telefonerna och investeringen att dra om kablar snyggt är sällan försvarbar. I befintligt när kan då endast analoga telefoner anslutas. Kontakten heter RJ9 eller RJ11.

Nybyggda eller nyrenoverade hotell har datanät. Här kan SIP telefoner anslutas. Kontakten heter RJ45 och är samma som för datorer.

Om det ska vara trådlösa telefoner på rummet kan dessa anslutas analogt eller via wifi. Även vissa fasta telefoner kan anslutas via trådlöst nätverk och ska telefonen vara en app i en mobil så är det wifi som gäller även då.

 

Någon av följande rubriker kanske känns rätt direkt?

  • Designen är viktigast, det ska vara en snygg rumstelefon
  • En enhet som kan allt. Telefon, laddare, högtalare, klocka, radio m.m
  • Personalen behöver modernare telefoni, men inte rumstelefonerna
  • Rumstelefonen ska vara en app i mobilen med mer service än telefoni
  • Billigast möjliga rumstelefoner, bara de är nya och fungerar

Designen är viktigast, det ska vara en snygg telefon

På senare år har Jacob Jensen blivit mer och mer populär på hotell som eftersöker stil och elegans. Du kan se mer om Jacob Jensens rumstelefoner för hotell här.

Jacob Jensen Trimline DECT HT20D

En enhet som kan allt

Moda är en serie av flera moduler som sätts ihop med de funktioner som ni vill erbjuda era gäster. Nedan är exempelvis trådlös laddning, radio, klocka, USB laddning och trådlös telefon.

Jacob Jenseggn Moda Bittel

Modernare telefoni för personalen

Den gamla telefonväxeln kopplas bort från telenätet eller konverteras till IP-telefoni. All personal får en ny molnväxel med fasta ip-telefoner och mobiler. Rummen fortsätter fungera som idag, men är inte längre ihopkopplade med personalen utöver receptionen. Givetvis kan samtal gå mellan systemen, men inte lika smidigare som tidigare. Här är fokus på personalen och att ge bättre service till de som ringer in till hotellet. Låter detta intressant kan du läsa mer om molnväxlar här.

App i mobilen för telefoni och utökad service

Gästen laddar ner en app till sin telefon. Här kan de beställa roomservice och se alla tjänster som ert hotell erbjuder dem. Kanske boka ett bord i restaurangen? Givetvis kan appen även användas som telefon.

Billigaste möjliga telefonen

Enkelt och funktionellt. Ansluts analog till alla världens telefonväxelfabrikat.Avaya hotell rumstelefon