Hur kan jag ringa med Microsoft Teams?

Här samlar vi våra egna favoritfunktioner i teams som hjälper oss att samarbeta bättre och smidigare samt hur du kan använda Microsoft Teams för telefonsamtal

De olika sätten att ringa telefonsamtal med Teams är

 

Ta Teams till nästa nivå med telefonsamtal i Teams

Nästan alla använder idag Microsoft Teams i olika utsträckning. Alla har en telefon och de flesta på kontoret lägger massor av tid på att e-post.

Om e-posten och telefonen var i teams skulle en väldigt stor del av din arbetsdag vara i Microsoft Teams. Vad skulle det kunna innebära för dig? Spara tid? Vinning av att allt är på samma ställe? Kanske tas inga mail emot samtidigt som du sitter i ett telefonsamtal? Vad som händer i framtiden kan vi bara spekulera i. Men att telefonen redan idag kan vara i Teams, det kan vi diskutera (och implementera) redan nu. Vi ska gå igenom de olika sätten som finns i Sverige idag. Vad det skulle innebära för dig och hur det hela hänger ihop.

Teams som telefonväxel

Skönt att ha allt på ett ställe? Ja, absolut. Men Teams är en relativt ung växel, jag säger inte att den är dålig. Jag säger bara att den är ganska smal i sitt utbud av funktioner och att antalet certifierade tekniker som kan programmera dem och felsöka fortfarande är lågt, framförallt i Sverige. De viktigaste funktionerna som köer och menyval finns givetvis. Och framförallt så kan användarna givetvis ta emot och ringa samtal direkt från Teams i både datorn och mobilen. Det som krävs är att användarna har Microsoftlicensen "phone system" och att ni har en SBC.

Teams som softphone till en Avaya telefonväxel

Antingen så har du redan en Avayaväxel eller så är du i behov av funktioner som finns hos Avaya, men inte i Teams. Det kan kanske vara större utbud av certifierade tekniker eller trådlösa DECT-telefoner på lagret. Alla samtal går in i Avaya för att där distribueras ut på Avayatelefoner och teamsklienter. Utöver en Avayaväxel krävs att användarna har Microsoftlicensen "phone system" och att ni har en SBC.

Teams som softphoneklient till en molnväxel

Inga servrar, inga stora investeringskostnader, inga stora konfigurationskostnader och framförallt, inga bindningstider. Molnväxeln konfigureras enkelt direkt i Teamsklienten. Måste dock göras av en specialist som genomgått vår 8 minuters webbutbildning 😜. Som vanligt krävs Microsoft "phone system" licens utöver Telekompaniets molnväxel.

audiocodes SBC för samtal i teams

Rent tekniskt så sätter vi upp audiocodes SBC för att Teams ska komma in på svenska telenätet. Den enheten gör också att samtalen inte behöver färdas utanför landet. Eller kanske tvärtom, att vi sätter upp den i Microsoft Azure för att du vill att den ska finnas närmare flera länder som ska använda lösningen.

teams-sbc-avaya

Microsoftlicensen Phone System

Finns som tillval för E1 och E3 och ingår i E5. Under 2020 lanserades även Microsoft 365 Business Voice som tillval till Microsoft 365 Business.

 

Vill du veta mer om hur Teams kan hjälpa er att jobba hemifrån läs våra teams tips och trix.