Tekniken ditt företag
behöver och vill ha

IT — tekniken som ger dig högre effektivitet, sänkta kostnader, gladare personal, nöjdare kunder och innovation. Lär dig mer eller kontakta oss för konsultation.

Boka gratis konsultation
Microsoft365

Vi är din IT avdelning till en fast månadskostnad per användare

Med Totalt IT-ansvar så blir Telekompaniet er IT-avdelning till en fast månadskostnad per användare. Vi tar fullt ansvar för att era datorer och mobila enheter fungerar som de ska och att användarna inte behöver lägga tid på strul.

Vi utökar säkerheten genom att lägga till virusskydd i molnet, innan filer/länkar landar i er mail. Ni får skyddad information och där känslig företagsdata raderas från en borttappad mobiltelefon.

Det ingår uppgradering till Windows 10 PRO där senaste versionen av Officeprogrammen installeras automatiskt.

Du får en personlig lagringsplats på 1000 GB där du kan dela filer med personer inom och utanför företaget. Du kan samtidigt redigera dokument och kommunicera med de andra som är inne i samma dokument. Din mejl kan skicka och ta emot filer på upp till 100MB och ett totalt utrymme på 50GB.

Avancerat spamfilter håller din inkorg ren från skräp. Och hela företaget får en samarbetsyta där alla enkelt kan skapa teams med medlemmar inom eller utanför företaget. Här kan du dela dokument, hålla videomöten och mycket mer.

Ett pris och ett tillval, det behöver inte vara svårare än så.

M365

299 kr/mån

Totalt IT-ansvar

300 kr/mån

Har du förresten hört att vi inte har bindning- eller uppsägningstid?
Stanna för att du är nöjd, inte för att du måste.
Illustration av nätverk som tjänst

Nätverk som tjänst

Switch som tjänst. De flesta förstår att snabbt bredband och en ny och snabb dator löser de flesta användares arbetsvardag. Men det finns några saker däremellan som får alldeles för lite kärlek. En snabb switch är en bra början. Att den också kan strömförsörja exempelvis kameror, telefoner och WiFi är ett bra nästa steg.

På Telekompaniet tar vi det några steg längre. Vi övervakar realtid och tittar historiskt på data för att hitta och spärra enheter som löper amok i nätverket. Ett enkelt exempel är någon som vill ha bättre WiFi och ansluter en router i fel port och sänker hela nätverket. Med en switch från oss skulle den porten automatiskt stängas av.

Här kan du läsa mer om switchar

WiFi som tjänst. Med ett trådlöst nätverk från oss får du två nät, ett för personalen och ett låst nät för gäster. Utöka med hur många sändare du vill, alla hämtar samma inställningar från vår molntjänst.

Här kan du läsa mer om WiFi

Brandvägg. En rätt konfigurerad brandvägg skyddar dig mot de vanligaste försöken till intrång från internet. Vill du ta det ett steg till så kan vi erbjuda dig virtuella brandväggar med satelitkontor eller en som klarar 10GB hastighet via fiber.

Här kan du läsa mer om brandväggar

Onlinebatteri – UPS. Har du ett snabbt bredband, en intelligent switch och bra täckning på WiFi kvarstår bara ett hinder. Vad händer om dessa enheter inte har ström eller får instabil ström? Som tur är sitter alla strömenheter på samma ställe och säkerställs enkelt med ett batteri som kallas UPS. Våra batterier är alltid online. Det innebär att enheterna aldrig får ström direkt från elnätet och får istället alltid jämn ström från batteriet. Det är säkrare och bättre.

Här kan du läsa mer om UPS

Hårdvaran och fjärrledes support och underhåll ingår alltid i priset.

I paketet ingår 1 st Switch, 3 st wifi och 1 st UPS. Har du vårt smarta fiber slipper du separat brandvägg.

Nätverkspaket

495 kr/mån

Brandvägg

495 kr/mån

Har du förresten hört att vi inte har bindning- eller uppsägningstid?
Stanna för att du är nöjd, inte för att du måste.
Illustration av virtuella servrar

Virtuella servrar med egen fiber till företaget

Förr eller senare kommer servrar du har att ersättas av molntjänster som du kan komma åt från valfri webbläsare. Men tills den dagen är kommen, så kan du flytta dina servrar till oss.

Vi ser till att de har:

  • Höghastighetsinternet till ditt företag, med extremt låga svarstider
  • Konstant tillgängliga
  • Rätt Windows Server-licens
  • Lätt att ändra prestandan (mängd RAM, vCPU och HDD)

Du kan få en skräddarsydd server efter dina behov.

För den teknikintresserade som vill läsa mer om våra servrar, klicka här.

Priser och våra populära paket:

Enkel Linuxserver

1995 kr/mån

Kraftig Windowsserver

3995 kr/mån

Lagring, 10TB

1500 kr/mån

Har du förresten hört att vi inte har bindning- eller uppsägningstid?
Stanna för att du är nöjd, inte för att du måste.
Illustration av virtuell datacenter

Virtuellt datacenter

Teknikintresserad? Här avslöjas våra "hemligtheter" för att leverera servrar med kapacitet och tillgänglighet i världsklass.

Vi kör 100 Gbit/s mellan de tre geografiskt spridda noderna Norrmalm, Södermalm och Västermalm. 0,2 ms synkron accesstid mot alla tre punkter. Synkroniseras i realtid. Virtuella servrar kan få separata fiberleveranser för LAN och WAN med 10-100 Gbit/s.

Ungefär 1000 olika fiberbaserade färdvägar till vardera virtuella server för maximal redundans och tillgänglighet. Nätet har full mesh via protokollet Trill. De flesta branschkollegor är kvar med MPLS eller Spanning Tree. Och de brottas med att kompromissa mellan hög prestanda och hög tillgänglighet.

Vi har valt maximal tillgänglighet och får då anstränga oss med att maximera prestandan utan att tumma på tillgängligheten.

För allt vi vet, så är vi unika med att skriva syncront till alla tre servrar samtidigt, på tre olika platser.

Varje gång vi skriver eller läser data så skriver vi direkt till NVMe SSD-diskar för maximal upplevd hastighet. All data skrivs tre gånger. Just nu har vi 30 000 IOPS för läsning (ändras såklart över tid).

Har du förresten hört att vi inte har bindning- eller uppsägningstid?
Stanna för att du är nöjd, inte för att du måste.