Hur ändrar jag bakgrundsbild i Teams

Önskar man en annan bakgrund än sina kökskåp hemma, under teamsmöten, så kan man i bakgrundsinställningar ändra till en mer passande bakgrund, eller kanske bara göra den oskarp.

bakgrundbild i Teams illustration

Tre exempel, från ostädat kök, till en suddig bakgrund eller en egen uppladdad bild.

Klicka på "kalender"

Kalender ikon Teams illustration

sedan "möte nu"  och sedan "starta möte"

nytt möte nu Teams illustration

Då möts du av en skärmbild med diverse inställningar du just nu kan bortse ifrån nu, klicka bara "Anslut nu". Du behöver inte bjuda in någon för du behöver fönstret bara för att göra en inställning. så klicka på krysset längst upp till höger. Väl inne i "mötet"

Klicka på ikonen överst i mitten:

fler åtgärder Teams illustration

Där finns många "måste ha-funktioner" att välja, bl.a.

"Tillämpa Bakgrundseffekter"

tillämpa bakgrundseffekter teams illustration

Klicka på "tillämpa bakgrundseffekter så visas följande valmöjligheter:

Bakgrundsinställningar Teamsmöte illustration

Ni kan där prova att klicka på en bild som redan finns i galleriet, sedan välja "Förhandsvisa" längst ner och se hur det blir. Eller välja en annan ni tycker bättre om.

Observera att ni själva kommer se bilden spegelvänd, men det är bara ni, alla andra mötesdeltagare ser bakgrundsbilden rättvänd.

Vill Ni skapa er egen bakgrundsbild är det bara att leta upp en ni vill ha eller göra egen bild som Ni ser att det är gjort här, och sedan klickar ni (nästan överst) på "+ Lägg till ny". Laddar in bildfilen, markerar den och klickar tillsist "använd" Den kommer användas tills ni väljer att på detta sätt ändra i framtiden.