Dela skärm, fil eller dela fönster i Teams

Du kan som presentatör dela din skärm, en presentationsfil, film eller fönster.

När du som presentatör vill dela fönster eller din skärm klickar du på "dela ikonen".

dela icon teams illustration

Och får då upp lite olika alternativ:

dela skärm fil eller fönster i Teams illustration

Har du flera skärmar kan du välja vilken du vill dela.

Du kan välja bara ett enskilt fönster eller en presentation.

I "presentatörsläge" väljer ni om presentatören ska vara med i bild eller inte.

Datorljudet inkluderas om exempelvis en film med ljud ska spelas upp.

Ska presentatören berätta med bild som förtydligande ska inte datorljud inkluderas.

presentationslist teams illustration

Presentationslisten visas överst i skärmen.

Där kan man från vänster till höger:

1. Välja att själv vara med i bild eller inte under presentationen.
  2. Man kan ge kontoll till annan deltagare i mötet.
  3. Koppla på eller av datorn ljud.
  4. Sluta sin presentation eller
  5. Dölja verktygsfältet under presentationen.

Verktygsfältet kommer fram när man flyttar upp musen där listen brukar vara.