Mitt företag har dåligt wifi, vad kan jag göra?

Här sammanställer vi vad du kan göra med Unifi Wifi för att säkerställa att du får bästa möjliga täckning och hastighet.

Följande stycke är fokuserat på UBNT UNIFI WIFI eftersom att det är det vi jobbar med. Liknande lösningar finns säkert hos andra tillverkare.

Det första att undersöka är om det finns tillräckligt många sändare. Testas enklast genom att gå runt och mäta signalstyrkan och köra bredbandskollen från olika ställen. Markera signalstyrka och hastighet på en karta för att hitta de ställen som behöver förbättras. När de ställena är fastställda titta på kartan och få en förståelse för vilka områden som har problem och testa extra runt hörn och bakom väggar i dessa områden för att kunn9a bilda uppfattning om vart en till sändare lämpligast placeras. Trådlösa förstärkare (mesh) är ofta en enkel lösning men tänk på att dessa endast förstärker den signal som finns på den plats den sätts upp. Så är det dåligt där kan den stärka upp den dåliga signalen och sprida vidare den till fler ställen.. dvs. hög signalstyrka men med värdelös bandbredd.

Sen finns det också en del inställningar att göra i controllern.

Steg 1. Kör RF Scanner för att se till att bäst kanal används (med minst utilization) Efter scanningen byter sändaren automatiskt till en bättre kanal. Och det är oftast 2,4 ghz nätet som har problem med detta. (G/N)

Steg 2. Aktivera Först "advanced features" på siten. Aktivera sedan Bandsteering 5Ghz på respektive sändare.

Steg 3. Om det är många användare (över 15 st) på en sändare kan funktionen "airtime fairness" aktiveras. Den stryper då enskilda användares hastighet för att göra hastigheten mer rättvis mellan användarna. Men detta gör också att maxhastigheten blir lägre för en enskild individ.