Prisguide

Vad är priset för en växeltjänst? Superenkelt – ange antal i rutorna och du kommer att få ett estimerat pris för två olika växeltyper: Molnväxel och en Avayaväxel. Längre ner hittar du en kortare beskrivning om de två olika växeltyperna.

Offert bild Telekompaniet molnväxel

Molnväxel

Om

Grundutförandet i molnväxeln är en mobilapp. Med mobilappen har du tillgång till alla populära funktioner. Appen gör det enkelt att ändra din närvaro, se status på kollegor, bjuda in till konferens, skicka meddelanden, se statistik och mycket mer.

Självklart ringer du som vanligt med din mobiltelefon och lägger du till en fasttelefon kan du ta emot samtal och även ringa ut med ditt mobilnummer. Fiffigt.

Priser

I priset ingår att samtal till företagets växelnummer fördelas ut och vilken plats i kön inringande har. Ringer någon efter företagets öppettider spelas ett meddelande upp.

Molnväxeln är en tjänst utan bindnings- och uppsägningstid. Du kan lägga till och ta bort växeltjänster för företaget och användare när som helst – exempelvis inspelning, kalenderintegration och softphone (telefon i datorn).

Mobilabonnemang inkluderar alltid fastpris, 1 GB surf och fastnätsnummer.

Offert bild Avayaväxel Telekompaniet

Avayaväxel

Om

En Avaya-växel är en lösning som går att anpassa precis som du vill ha det. Därför är det svårt att ge dig ett exakt pris.

Här kommer en förklaring. Det lägre frånpriset är beräknat på en enklare fasttelefon och att mobilanvändare får en softphone för både dator och mobil. Växeln placeras fysiskt hos dig.

Det högre priset är baserat på en virtuell server i din IT-leverantörs datahall och en mer avancerad telefon.

Nu har du fått en hint om vilket prisspann det rör sig om. För exakta priser behöver vi göra en grundligare behovsanalys.

Priser

Hyresavgiften är bunden i fem år. I hyran ingår växel, fria mjukvaror och fysiska telefoner.

Mobilabonnemang inkluderar alltid fastpris, 1 GB surf och fastnätsnummer.

Vanliga frågor och svar

 • Vad är den stora skillnaden mellan en moln- och Avayaväxel?

  En molnväxel har samma funktionalitet som att ha en egen växel på plats hos dig. Den stora skillnaden är att i en molnväxel ingår övervakning dygnet runt; du får redundans, högre säkerhet, automatiska uppdateringar med nya funktioner; det är enklare att skala upp och så vidare.

 • Vilka andra kostnader behöver jag ta hänsyn till?

  Till skillnad mot mobilanvändare betalar fasta användare för utgående samtal.

  Konfiguration av nytt system kostar 6400 kr.

  Installation på plats och utbildning kostar 990 kr/timme plus resa.

  För att flytta ditt telefonnummer från en annan operatör tillkommer en kostnad på 199 kr per nummer.

  Med en Avayaväxel tillkommer en SIP-trunks kostnad på 99 kr/mån.

  Givetvis är den här offerten förenklad så det finns flera användbara tilläggsfunktioner du kan välja att lägga till som då påverkar priset.

 • Kan jag uppgradera eller nedgradera när som helst?

  Ja. Alla tjänster är bindningsfria och du kan lägga till eller ta bort när du vill. Skillnaden mellan en molnväxel och Avayaväxel är att med den senare hyr du själva växelplattformen via ett hyresavtal. Ett vanligt hyresupplägg löper över fem år.