Kundberättelse

En och samma telefonipartner för framgångsrik aktör inom hotellnäringen

  • Vi Invest

    www.viinvest.com
  • Storlek

    Medium (100+ anställda)

  • Bransch

    Hotell & Restaurang

Vi Invest är en framgångsrik koncern inom hotell- och fastighetsbranschen som ursprungligen drev restauranger på attraktiva lägen. 1998 ändrades riktning och då förvärvades Hotell Bentleys på Drottninggatan. Sedan dess har Vi Invest expanderat och växt till en stor aktör inom hotellnäringen. Därför är val av rätt telefonipartner affärskritiskt.


Bytte från en stor aktör

För knappt tio år sedan [2011] var Vi Invest på jakt efter ett telekomföretag till deras hotell. Vice vd:n Aram Mojarrad fann då Telekompaniet.

- Vid den tidpunkten fungerade det bra med ett företag som hade hand om ett av våra hotell. Men de var små och hade inte möjlighet att ta hand om fler hotell. Vi skrev då ett avtal med en stor aktör inom telefoni, men de var riktigt dåliga.

Hittade Telekompaniet, men...

Aram började leta efter en ny telefonileverantör.

- Då kände jag att jag ville ha ett och samma företag som hade hand om alla våra hotell. Jag tror att jag i princip googlade upp Telekompaniet, berättar Aram Mojarrad.

Samarbetet fick en brokig start.

"Det började inte så bra, det kommer jag ihåg. Det var mycket strul, dysfunktionalitet i systemen och fakturor som inte stämde. Det var kaos, men de sa ”vi ordnar det”. De fick en chans att fixa till det – och de löste det"

avatar-aram-mojjarad
Aram Mojarrad Vice vd

“De har haft tålamod med oss”

vi-invest-nybyggnation

Det är många faktorer som måste klaffa för att det ska flyta på vid en nybyggnation. Och det är hur man hanterar problem som visar integritet och kompetens.

- De har varit behjälpliga. De har även visat tolerans. Vi har haft många nybyggnationer där de har haft tålamod med oss, vi är inte heller perfekta. De har fått anpassa sina installationer under våra projekt. De har en kille som heter Dan som har varit otroligt bra när han varit ute på plats och gjort installationer. Han har hållit huvudet kallt och kunnat ta när vi har sagt, ”nu får du gå, du får komma tillbaka senare”, berättar Aram Mojarrad.

Hon betonar vikten av ett starkt samarbete och att ha förståelse för varandra.

- Det handlar om trygghet. Telekompaniet finns hos alla våra enheter och för oss är det en styrka att ha en och samma partner överallt. Telekompaniet har även haft bra samarbete med andra partners till oss, så det har varit smidigt. Sen ska det finnas bra personkemi också, inte bara en bra produkt till ett bra pris.

Vi Invest känner som sagt trygghet genom sitt samarbete. Telekompaniet har fått erfarenhet av hotellbranschen och utvecklats med utmaningarna.

vi-invest-ac-marriott-hotel-ulriksdal-lobby

- De har mognat. De har växt inom vår bransch, tack vare oss. Under det senaste projektet vi hade tillsammans, ett Marriott-hotell, visade de upp en helt annan mognad än i början av vår resa, berättar Aram Mojarrad.

Nya projekt väntar för Vi Invest. Det betyder nya samarbetsprojekt med Telekompaniet.

- Långsiktighet är viktigt. Det är alltid en fördel.

Vill du veta mer om samarbetet eller vad vi kan göra för ditt företag?

Lämna dina uppgifter så kontaktar en av våra specialister dig.