Kundberättelse

Praktiska växeltjänster ger bättre kontroll och gör det roligare att arbeta för IT-företaget

  • Fiber Direkt

    www.fiberdirekt.se
  • Storlek

    SMB (10-49 anställda)

  • Bransch

    IT & Telekommunikation

Fiber Direkt är en telekomoperatör specialiserad på att leverera fiber och IP-trafik i Stockholmsområdet. Med ett uttalat fokus på ett omedelbart och personligt bemötande, är en fungerande telefoni oumbärlig för verksamheten.


Tjänster som används

“Röstbrevlådan är till exempel ovanligt lättillgänglig. Det är över huvud taget en väldigt bra tjänst”. [...] “Med licenser är det enkelt att skala upp och ned sitt abonnemang. Det kunde vi inte göra förut”.

avatar-daniel-persson
Daniel Persson VD

En lättanvänd växeltjänst

Daniel Persson är VD på Fiber Direkt. Han berättar att företaget anlitat Telekompaniet sedan början av 2014.

“Vi hade IP-telefoni redan tidigare och hade kört det i fem-sex år.  Det funkade helt okej, men vi saknade en växelfunktion och var inte nöjda med användargränssnittet”, säger han.

Idag abonnerar Fiber Direkt på mobil växel och på en trådlös routertjänst.

“Telekompaniets lösning har ett jättebra gränssnitt. Det gör arbetet roligare och skapar ett intresse för att lära sig funktionerna”, konstaterar Daniel.

Han framhåller hur smidigt övergången förlöpte, och hur uppskattat det var att Telekompaniet erbjöd en introduktion för att säkerställa att alla förstod hur allt fungerade.

fiber-direkt-pa-event

Bättre överblick och kontroll

Tidigare saknade Fiber Direkt möjligheten att se statistik över inkommande och utgående samtal.  

“Idag har vi en betydligt bättre kontroll och översikt. Vi kan se hur våra resultat utvecklas och hålla koll på alla olika avdelningar; från ekonomi och backoffice till kundtjänst och support”

Daniel uppskattar möjligheten att snabbt få en överblick, och ser det som en viktig byggsten i företagets kvalitetsarbete.

“Det är värdefullt för oss att ha tillgång till bra statistik över våra samtal. Idag kan vi enkelt se svarsfrekvensen per avdelning och vi kan se om vi missat något samtal”, säger Daniel.

Skalbart och funktionellt

Daniel framhåller en rad funktioner som underlättar det dagliga arbetet, och konstaterar att Telekompaniets mobil växel är smidig att jobba med på många olika sätt.

“Röstbrevlådan är till exempel ovanligt lättillgänglig. Det är över huvud taget en väldigt bra tjänst”, förklarar Daniel.

En annan fördel som Daniel framhåller med Telekompaniets erbjudande är skalbarheten och flexibiliteten som formatet erbjuder.

“Med licenser är det enkelt att skala upp och ned sitt abonnemang. Det kunde vi inte göra förut”.

Om det finns något mer att tillägga?

“Ja! Man får dessutom alltid ett väldigt trevligt bemötande av Telekompaniet och deras personal”, avslutar Daniel.

Vill du veta mer om samarbetet eller vad vi kan göra för ditt företag?

Lämna dina uppgifter så kontaktar en av våra specialister dig.