Lösningar

Mobil växel som kan göra saker du inte tänkt på

Jonathan Littenström

Jonathan Littenström

Telefoni är lätt. Du ringer, du pratar. Köpa och använda ett telefonsystem för ditt företag bör matcha den upplevelsen. För de allra flesta är det inte så det känns och fungerar.

Telekom idag skriver i en artikel:

Missnöjet hos mobilkunderna är så stort att den genomsnittlige svensken skulle avråda sina vänner från att välja samma operatör som man själv har

Att telekombranschen inte har speciellt nöjda kunder kanske inte är så förvånande eftersom de stora operatörerna länge pushat för att ha långa bindningstider och höga månadsavgifter. I kontrast till företagstelefoni, kostar privatabonnemanget Comviq fastpris mini 95 kr/mån med 2 GB surf.

Mobilabonnemang för företag har inte sjunkit så lågt än, men senaste åren har vi inte sett någon annan trend än nedåt.

Och vi är en av operatörerna som förespråkar lägre priser och bättre villkor.

Mobil växel utan bindningstid och (auto)magisk prissänkning

Telia har ett egenutvecklat nät och nämnvärt bra täckning både i glesbygd och storstäder. Därför var Telia ett naturligt val för oss när vi hösten 2015 blev virtuell operatör i deras mobilnät. Och det första vi visste var att vi aldrig ska ha bindning- eller uppsägningstid.

Att vi går i Telias nät innebär att du får lika bra täckning hos oss, men med lägre priser och bättre villkor. Ett exempel är att när vi får lägre inköpspriser sänker vi samtidigt våra kunders abonnemangspriser.

Det är inte speciellt vanligt att operatörer erbjuder bindningsfritt. Långa bindningstider på 24 eller 36 månader är fortfarande en branschstandard.

Relaterad läsning: Fördelar med telefonväxel i molnet

Uppskattade funktioner med Telekompaniets mobil växel

Flera studier visar på att vi kommer att se en stark tillväxt av mobila företagsanvändare. En attraktiv aspekt är att ditt företag blir mer flexibel, och en av de största fördelarna med våra abonnemang är att de är integrerade med vår mobil växel.

Följande är ett urval och en kort sammanfattning av populära funktioner som våra kunder uppskattar.

  • Visa ditt växelnummer vid utgående samtal från mobilen
  • Slipp krångliga kortkoder som #*anknytningsnummer för att koppla och fråga aldrig mer: ”Vad har Pelle för nummer?”. Använd mobilen, bläddra med tummen och klicka på Pelle.
  • Ta emot samtal och ring som du vill. Ett nummer, men flera enheter. Använd en fast telefon utan att ha separata nummer. Du kan välja att visa ditt mobilnummer även från din fasta telefon.
  • Ring lika billigt till utlandet från din mobil som din fasta telefon och använd dina samtalsminuter på mobilen när du ringer från din fasta telefon inom Sverige.
  • Var med i svarsgrupper med din mobiltelefon. Koppla in och ur dig enkelt med din app så att du kan avlasta kollegor när det behövs.
  • Slipp jobbsamtal på privat tid. Ställ automatiskt in så att du visar ditt företagsnummer under kontorstid och att det skiftar om till ditt mobilnummer när du är hemma. Behöver du byta just nu, ändra enkelt via appen.
  • Professionell frånvarohantering. När du inte kan svara kan den inringande trycka nio för att komma till telefonist eller göra andra val som att lämna ett röstmeddelande.
  • Dina röstmeddelanden skickas som en bifogad fil till din mejladress. Lyssna på dem via din dator och om det behövs kan du enkelt via din mejl vidarebefordra till en kollega.

Hur mycket datatrafik behöver du?

En vanlig fråga vi brukar få är hur mycket datatrafik man använder per månad.

Så här brukar vi svara:

Om du använder din smartphone för att surfa, komma åt GPS och titta på mejl – och har ett WiFi både hemma och på jobbet så förbrukar du oftast mindre än 1 GB.

Om du använder din telefon för att dela ut internet till din bärbara dator och lyssnar mycket på Spotify så kan du räkna med 5–10 GB. Och om du streamar mycket film blir det betydligt mer... då är 25-50 GB inte alls förvånande.

Går det att ha fasta telefoner till en mobil växel?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Och jag förstår att du inte vill ha dubbla kostnader. Men det är en av många fördelar med Telekompaniets Mobil Växel. Du har ett abonnemang för att du är en person, och oavsett om du ringer från den fasta telefonen eller mobilen kostar det lika mycket.

Har du dessutom fria minuter på ditt mobilabonnemang (vilket de flesta har) så ringer du ”gratis”.

Den eviga debatten: Mobil kontra fasta telefoner

En trend är att den fasta telefonen börjar användas mindre och mindre. Därför är det naturligt att fråga om man verkligen behöver en fast telefon?

Men behöver man behandla den fasta telefonen annorlunda mot mobilen? Och kan det inte vara skönt att slippa gräva upp mobilen från fickan och behöva titta på alla notifikationer från Facebook bara för att du ska ringa ett samtal?

Skälen till att behålla den fasta telefonen kan vara många. Ibland behöver du en extra telefon i lagret eller köket. Och ibland vill du inte använda appen för att vidarekoppla. Du vill ha en fast telefon för att du är van att jobba så.

Och du ska kunna göra det valet – för du vet bäst hur du jobbar bäst.

En annan fiffig funktion är att du kan visa mobilnumret när du ringer från den fasta telefonen. Perfekt för dig som är mäklare, när du en måndag sitter på kontoret för att följa upp på visningar från helgen.

Sammanfattning

Med vår mobil växel kommer du igång snabbt med funktioner företag som ditt behöver. Det är bindningsfritt. Du får automatisk prissänkning. Och när tjänsten förbättras får du uppdateringar utan kostnad.

Du får en erkänt bra täckning i Telias nät, och du kan byta datapaket mitt i en månad eller köpa till extra surf när det behövs, utan att du binder upp dig.

Är du redan kund och har andra tjänster så får du allting på samma faktura. Mindre administration och bättre överblick.

Det är enkelt att beställa. Kontakta mig så hjälper jag dig.

Jonathan Littenström

Jonathan Littenström

Jonathan är VD och en av två delägare på Telekompaniet sedan 2010. Ansvarar idag för kundutveckling som består av ett gäng glada Telekompisar som dagligen är i kontakt med våra kunder för att se hur vi kan hjälpa till på fler områden än idag. Jonathan själv gillar att driva affärer som är komplexa på ena eller andra sättet. Så har du något riktigt krångligt på G så sätt honom på prov.